måndag 15 april 2013

MACARONES...

Detta franska lilla bakverk baserat på äggvitor, mald mandel, florsocker och socker är ju en fröjd för både ögat och smaklökarna!

Var och en är ett litet konstverk i sig, både till smak och färg.

Dom godaste jag ätit var naturligtvis just i Paris...

Överallt fanns dom att få, och min självklara favorit är dom gröna med smak av pistage. 
To die for!

Detta lilla bakverk har blivit världskänt tack vare ett antal Pariskonditorier.

Ett ledande namn är det stora konditoriet Ladurée som i slutet av 1900-talet tog hjälp av konditorn Pierre Hermé och experimenterade fram macarons med nya färger och smaker.

Ladurée har sålt dessa bakverk sedan 1930-talet och dom hävdar på sin hemsida att dom också var först med att lägga ihop mandelbiskvierna två och två, så att det blev just macarons, något som dock är ostyrkt...

I Stockholm finns det enda Laduréekonditoriet i Sverige och man hittar det på 
Grev Turegatan 15.











Bilder: Pinterest


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar