lördag 20 oktober 2018

TIDIG TRADITION...

För drygt en månad sedan skrev jag om min allra tidigaste och återkommande jultradition.

Denna tradition innebär att jag varje år förbokar året glögg från Blossa.

Och när vi har hämtat ut den så provsmakar vi den alltid kall med en isbit i, som en lite aperitif, och så fick det ju naturligtvis bli även i år.

Blossa 18 di Lemone har i år smaksatts med Ovale di Sorrento, dessa solmogna citroner som utgör grunden för en äkta och god Limoncello.

Och med våra traditionella glöggkryddor, kan man i år även hitta en smakton av timjan, rosmarin och basilika, som ju också för tankarna mot sol, hav och värme.

Glöggen har en ögonblicklig smak av dessa citroner, och i mitt fall, så tycker jag att smaktonen av basilika slår igenom allra mest.

Kan tyckas som en udda smakkombination i glögg, men jag tycker faktiskt att det funkar!

Nu står glöggen i barskåpet och kommer att komma fram igen i vanlig ordning till 1:a advent, men då som varm.

Återstår då att se hur denna somriga glögg smakar som allra bäst, kall eller varm.

Vad tror ni?







Foto: Zimmer's alla rum...

1 kommentar: