Var ju bara tvungen att testa!
Detta har jag sedan barnsben alltid fikat på när jag är i Danmark.
Det är en gammal specialitet från Fyn.
Färdiga och klara, var det nästan som att ta en tugga tillbaka till barndomen...! :)
Brunsviger
ca 24 st.
Deg
2½ dl mjölk
50 g jäst
100 g mjukt smör
½ tsk salt
2 ägg
ca 9 dl vetemjöl
Topping
150 g smör
2½ dl farinsocker
Värm upp mjölken och rör i jästen. Tillsätt resterande ingredienser.
Knåda degen tills den är slät och blank. Kan behövas mer mjöl...
Tryck ut degen i en smord form 25x30 cm. Låt jäsa ca 20 minuter.
Smält smöret och tillsätt farinsocker. Låt blandningen koka upp. Gör djupa hål i degen med fingrarna och bred socker/smörblandningen över.
Grädda kakan i ca 20-25 minuter i 200 grader.
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar