Enkel att göra, och kan bli riktigt het, beroende på hur mycket chili man tar i.
Räk -och chiligryta 4 portioner
1 gul lök
1 knippa salladslök
2½ cm färsk, finhackad ingefära
1-2 färska pepparfrukter
4 msk rapsolja
1 tsk gurkmeja (kan uteslutas)
1 tsk malen spiskummin
1½ tsk röd currypasta
1 burk krossade tomater (Mutti's tomater är dom allra bästa...Italienska och goda!)
1½ dl vatten
1½ dl grädde
1 knippa färsk koriander
500 gr skalade räkor
salt och vitpeppar
Gör så här:
Finhacka lök, vitlök, ingefära och pepparfrukterna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek detta på låg värme under några minuter. Tillsätt kryddorna och currypastan och rör någon minut. Blanda i tomater och vatten och låt koka upp. Sänk värmen och låt koka i 10 min. Tillsätt grädden och hackad färsk koriander efter smak och sjud ytterligare i 5 min. Lägg sedan i räkorna och smaka av med salt och peppar.
Jag brukar servera grytan med en klick creme fraiche uppepå. Enkelt och gott!
Och som jag nämde tidigare, så är Mutti's tomater outstanding. Man tror inte att det kan vara sådan skillnad på krossade tomater, men det kan det!
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar