tisdag 15 maj 2012

RHEUM RHAPONTICUM...

...är det latinska namnet för rabarber.

I söndags när jag som bäst slet med mina blomsterlådor, kom en gammal granne förbi.
Med sig hade han en stor påse med färska rabarber!

Detta brukade han komma förbi med ibland när han bodde granne med oss.
Hans pappa har tydligen enorma mängder rabarber varje år. 
Blev glatt överraskad av att han tittade förbi och uppskattar verkligen att han gjorde sig detta besvär, fast han flyttat härifrån.

Det är sådana små händelser som sätter lite guldkant på tillvaron!

Några pajer kommer det definitivt att bli!
Sen har jag ett recept på en kanongod rabarberkaka.
Håll tillgodo!

Rabarberkaka

300 gr rabarber
175 gr margarin
3 ägg
2½ dl strösocker
3½ dl vetemjöl
pärlsocker

Skölj och ansa rabarbern och skär den i ca 3 cm stora bitar.
Smält margarin och låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjöl och margarin.
Häll smeten i en smord och bröad form, helst med löstagbar botten.
Stick ner rabarbern lodrätt och lite ovanför smeten. Strö över pärlsocker.
Grädda i 175 grader i ca 50 min.




Foto: Zimmer's alla rum...















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar