Så detta fick det bli till fikan idag på Fars Dag!
Här kommer receptet:
Kanelbullesockerkaka
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllning:
1 dl strösocker och 3 msk kanel
Sätt ugnen på 175 grader
Rör smör och socker mjukt och luftigt.
Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen.
Blanda de torra ingredienserna i en separat skål.
Blanda sedan med resten av smeten.
Blanda socker och kanel till fyllningen.
Smöra och bröa en sockerkaksform.
Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret.
Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker.
Dutta till sist över 2 msk smör.
Grädda kakan i 45-60 min.
Testa med en sticka om den är färdig.
Foto: Zimmer's alla rum...
Jammie den norpar jag till en annan dag - nu väntar James 007 !
SvaraRaderaKram på bästa Annelie