lördag 24 november 2012

TACOPAJ A'LA MAMMA...

Idag blev det en tur ut till min mamma på kusten.

Där blir det alltid fika med nybakat. Min mamma har alltid varit en riktig "bullmamma"!
Det anlaget gick inte riktigt i arv...

Timmarna går snabbt när man träffas, och efter mycket prat och lån av symaskin, var det dags för lite mat.

Denna gång bjöds det på en lite annorlunda variant på tacopaj. Mycket god!

Och vill man göra den vegetarisk så byter man bara ut köttfärsen mot quornfärs.






Tacopaj  6 portioner

Pajdeg:

4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 gr smör
1½ dl mjölk

Fyllning:

2 msk smör
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
500 gr köttfärs
1 påse taco kryddmix
1-2 dl vatten

5-10 milda feferoni, hackade
4 dl creme fraiche
3 dl lagrad ost, riven
½ tsk svartpeppar

Till servering:

1 burk tacosås
Sallad
Extra feferoni

Så här gör du:

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen för hand eller i en matberedare.
Tryck ut pajdegen i botten och upp på kanterna av en smord form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.

Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs lök och vitlök någon minut. 
Tillsätt färsen och fräs den i några minuter. Tillsätt tacokrydda och vatten. 
Låt allt koka ihop. Ta bort från värmen.

Blanda feferoni, creme fraiche, ost och svartpeppar.
Fördela färsen i pajskalet, därefter creme fraicheblandningen.

Grädda mitt i ugnen ca 35-40 minuter i 175 grader tills den fått fin färg.

Servera med tacosås, sallad och lite extra feferoni.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar