måndag 3 december 2012

GINGERBREAD HOUSE...

När tillfälle ges brukar jag köpa på mig ett av dessa pepparkakshus från Tyskland.

Gillar formen på det, samt att det blir lite annorlunda mot dom vanliga man köper i byggsats här hemma.

För mig är det själva dekorationen som är det allra roligaste! 
Så jag tycker faktiskt att man kan få fuska med en färdig byggsats... ;)

Här har jag valt att vara sparsmakad, med endast rött och vitt samt en och annan stjärnanis.

Kristyren är kanon att jobba med, så jag bjuder på receptet!


Kristyrsmet: (räcker till 1 normalstort hus) 

2 äggvitor
½ kork ättika
nästan 1 pkt florsocker (500 gr, beroende på äggvitornas storlek)

Vispa äggvitorna med elvisp till ett hårt skum. Tillsätt ättika och florsocker lite i taget tills du får en ganska tjock konsistens, den ska inte rinna, det ska bli hårda toppar när du ”drar” i den.

Nu är det bara att börja spritsa efter tycke och smak!









Foto: Zimmer's alla rum...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar