tisdag 16 juli 2013

BRUSCHETTA CON POMODORI...

Detta är så enkelt och så gott!

Äts som förrätt eller som tilltugg, förslagsvis innan en god och smarrig pastarätt...


Detta behöver du till 6-8 personer:

6-8 skivor gott lantbröd
4 mogna och rumsvarma tomater
5 msk olivolja, varav 3 till stekning
2 st vitlöksklyftor
1 kruka färsk basilika
2 krm flingsalt
2 krm nymald svartpeppar

Så här gör du:

Stek brödskivorna i 3 msk olivolja, tills dom fått fin och gyllenbrun färg.
Gnid in brödskivorna med halverade vitlöksklyftor.
Hacka tomater i små bitar. 
Hacka ca 1/3 av basilikan grovt.
Blanda tomater, basilika, 2 msk olivolja, salt och peppar i en skål.
Fördela tomathacket på brödet strax före servering.
Garnera gärna med lite mer basilika.

Jag själv brukar ringla lite god och krämig balsamvinäger uppe på alltihop...


Fotnot:
Bruschetta uttalas [bru-sket-ta] och pomodori betyder tomater... :)







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar