Äts som förrätt eller som tilltugg, förslagsvis innan en god och smarrig pastarätt...
Detta behöver du till 6-8 personer:
6-8 skivor gott lantbröd
4 mogna och rumsvarma tomater
5 msk olivolja, varav 3 till stekning
2 st vitlöksklyftor
1 kruka färsk basilika
2 krm flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
Så här gör du:
Stek brödskivorna i 3 msk olivolja, tills dom fått fin och gyllenbrun färg.
Gnid in brödskivorna med halverade vitlöksklyftor.
Hacka tomater i små bitar.
Hacka ca 1/3 av basilikan grovt.
Blanda tomater, basilika, 2 msk olivolja, salt och peppar i en skål.
Fördela tomathacket på brödet strax före servering.
Garnera gärna med lite mer basilika.
Jag själv brukar ringla lite god och krämig balsamvinäger uppe på alltihop...
Fotnot:
Bruschetta uttalas [bru-sket-ta] och pomodori betyder tomater... :)
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar