måndag 18 november 2013

EN SÅSIG PER MORBERG...

Har ju tidigare bloggat om Per Morbergs nylanserade glögg.

Fick till slut tag på den på Coop Forum här i Trollhättan.

En väldigt söt och alkoholfri glögg, som för mina tankar och smaklökar, till glödgad sockertopp och kardemumma. Riktigt god! :)

Ramlade i dagarna över detta såsrecept hos Kryddburken, som är en otroligt inspirerande matblogg.
Var ju tvungen att testa och det var en riktig fullträff!

Här blev den igår serverad till helstekt kycklingfilé och potatisgratäng och en lyckad söndagsmiddag var ett faktum. 


GLÖGGSÅS

2 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl grädde
2 dl Morbergs glögg
2 msk kalvfond
svartpeppar
salt

GÖR SÅ HÄR:

Smält smöret i en kastrull. 

Dra kastrullen från plattan och vispa i mjölet. 

Slå på grädden och vispa till en slät sås. 

Ställ tillbaka kastrullen på plattan på medelvärme och tillsätt övriga ingredienser. 

Låt såsen koka upp och sedan sjuda på låg värme ca 15-20 min.







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar