Var i Göteborg på Kick-off med företaget hela dagen, och på eftermiddagen fick jag ett SMS från mannen där han talade om att han bokat bord för oss just på detta ställe.
Älskar överraskningar och älskar god mat, så det kunde ju liksom inte bli bättre!
Denna restaurang har en alldeles egen och speciell historia, som börjar med en lada som byggdes 1934 i Vara.
Efter sin glans dagar står till slut ladan i sitt eget förfall, och man kan tro att det ska så förbli.
Men fyra vänner från just Vara hade en gemensam idé, en idé om en restaurang som ska hämta sin inspiration från en svunnen tid då släktingen for till Amerika för att bli kock.
En svunnen tid då man arbetade hårt och levde under enkla förhållanden.
Därav en enkel meny, där man väljer det bästa från både den svenska och amerikanska matkulturen.
Och så självklart denna lada från 1934, som plockats ner i delar för att få ett helt nytt liv här.
Tak, väggar och balkar har återanvänts och tillsammans med massor av roliga detaljer, som känns väl genomtänkta, ger det stället en genuin och mycket trivsam atmosfär.
Och naturligtvis det viktigaste av allt: Maten!
Fantastiskt goda hamburgare fick det bli för oss.
Jag valde "Svinet" och till det sötpotatis pommes frites.
Ölen serverades i kopparmugg som gör att den håller kylan under hela måltiden.
Alla deras hamburgare är gjorda av egenmalt kött och innehåller 70% högrev och 30% bringa.
Så saftiga och goda!
Mätta och goa rullade vi därefter hemåt igen...
Missa inte denna pärla om du är i Göteborg, men se till att boka bord i tid, för stället drar folk.
Du hittar The Barn på Kyrkogatan 11.
Foto:Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar