Då var det en fröjd att få köpa dom små miniförpackningarna, dra av skyddsfolien och hugga in med den tillhörande vita plastspateln.
Fortfarande är det nog så jag fortfarande gillar Nutella bäst, direkt ur burken...
Men nu ramlade jag över detta recept, och eftersom det stod en stor oöppnad Nutellaburk i köksskåpet så var det inget att hålla på...
MJUK NUTELLAKAKA
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
100 g smält smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1½ - 2 dl Nutella
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en form.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör och mjölk. Blanda ordentligt.
Vispa ner mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
Värm Nutellan en kort stund i mikron så att den blir rinnig.
Häll sedan en tredjedel av kaksmeten i formen, ringla sedan en tredjedel av Nutellan, upprepa detta två gånger till.
Grädda sedan kakan i 30-35 minuter i mitten av ugnen.
Låt den sedan stå en stund innan den stjälps upp.
Värm gärna lite mer Nutella och ringla över kakan, och strö till sist över florsocker.
Själv nöjde jag mig faktiskt bara med just florsockret...
Klart!
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar