torsdag 11 februari 2016

CHICKEN KORMA...

Det var ju inte bara på restaurang som vi åt gott på i helgen som var!

I dagarna två blev vi bjudna på middag hos Magnus syster med familj.

På fredag kväll var det ju öppet hus och Homecoming party för Johanna som kommit hem från USA och Boston efter ett helt år som au pair.

Då bjöds det på jättegod chilli som jag inte fick med mig receptet på.

Och på lördagskvällen blev vi bjudna på denna fantastiskt goda Chicken Korma.
Detta receptet lyckades jag iallafall komma över.
Och goda saker vill man ju dela med sig utav.

Bli inte avskräckta över alla ingredienser, för slutresultatet är så otroligt gott!


CHICKEN KORMA 6 pers.

1 kg kycklingfiléer + smör eller olja att steka dem i.
2 stora gula lökar
6 klyftor vitlök
2 dl mald mandel, mandelmjöl fungerar också bra.
1 dl riven färsk ingefära
1 kycklingbuljongtärning
1 dl matolja
1 tsk mald kanel
2 msk mald koriander
2 tsk gurkmeja
2 tsk mald spiskummin
2 tsk mald kardemumma
1 tsk cayennepeppar
1 dl sultanrussin
3 dl matlagningsyoghurt
1 dl grädde
2 dl kokosmjölk (ev mer att späda med)
3 msk citronsaft
3 msk socker
1 tsk salt


GÖR SÅ HÄR:

Skär kycklingen i bitar, ca 3 x 3 cm (inte för små!) 
Bryn dem runt om i stekpanna. 
Häll oljan i en kastrull/gryta och häll i alla torra kryddor och låt dem fräsa en stund. 
Hacka löken smått. 
Riv ingefäran och pressa vitlöken. Tillsätt detta i grytan.
Mal mandeln smått och häll ner den. 
Tillsätt grädde, yoghurt och kokosmjölk. 
Smula ner buljongtärningen, tillsätt citronsaft och socker. 
Lägg i kycklingbitarna och russin. 
Låt koka minst 1 timma (på medelvärme) så köttet blir riktigt mört. 
Smaka av med mer salt och socker, och späd med mer kokosmjölk, grädde eller vatten om det blir för tjockt.

Servera grytan med ris, sallad och gärna naanbröd.




Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar