tisdag 29 mars 2016

VÄSTERBOTTEN I BOTTEN...

Det har varit en skön och ledig påsk för vår del, och där fokus legat på att bara vara, långa promenader och att äta gott.

Gjorde en mycket enkel variant på västerbottenpaj på påskafton, dessutom i portionsform.

Hur gott som helst till laxen och räkorna, och kan tänka mig att dom blir ett perfekt tilltugg till kräftorna lite längre fram i augusti.

Beräkna 2 st./pers.


VÄSTERBOTTENKRUSTADER 6 st.

6-pack stora krustader
Västerbottenost
1 ägg
1 dl crème fraiche
salt
svartpeppar


GÖR SÅ HÄR:

Riv västerbottenost och fyll krustaderna med 1/3 ost.

Vispa ihop ägg, crème fraiche, salt och peppar.

Fördela äggblandningen i krustaderna.

In i 200 C ugn i ca 10-15 minuter, tills dom fått fin färg och smeten stannat.

Låt svalna.

Jag serverade dom med vispad crème fraiche och finhackad rödlök.

Ett tips är att låta den finhackade löken ligga en stund i isvatten.
Löken blir så mycket godare då, lite mildare och mycket krispigare.







Foto: Zimmer's alla rum...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar