fredag 29 juli 2016

EKARNAS BULGURSALLAD...

Kvällen när vi var på Sofiero, bjöd Magnus syster och man på en riktigt god bulgursallad, som passar att äta som den är, till grillat kött och fisk, eller som här, tillsammans med några skivor god Serranoskinka.

Fräsch smak, med inslag av citron som ger det där lilla extra för aptiten.

Tog receptet som inte ger några exakta mått, utan här går man lite på känsla...

Så här gjorde iallafall jag:

CITRONSYRLIG BULGURSALLAD 4 pers.

Bulgur till 4 personer
1 bunt färsk grön sparris
20 pärltomater
1 röd paprika
1 gul paprika
1 pkt fetaost


CITRONDRESSING

2 msk olivolja
rivet skal från en ½ citron
saften från en ½ citron
1 tsk hackad chili
1 msk ostronsås
salt
peppar

GÖR SÅ HÄR:

Börja med att koka bulgur enligt anvisningen på paketet. Låt svalna.

Koka/sjud sparrisen i saltat vatten i cirka 10 minuter. Låt svalna.

Skär tomater, paprika och fetaost i små bitar och lägg detta i en stor skål.

Häll över den avsvalnade bulgurn i skålen. Blanda väl.

Blanda ihop dressingen och smaka av den med salt och peppar.

Häll dressingen över bulgursalladen, och låt sedan salladen stå och dra till sig alla goda smaker.

Servera den tillsammans med något av ovanstående och lägg några sparrisar på toppen.

Klart!






Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar