Efter att ha stött på detta recept på lite olika ställen, så tänkte jag att i dessa äppeltider vore det ju värt ett försök...
Så sagt och gjort, och som sagt...enkelt och gott!
ÄPPELKLADDKAKA Ca 12 bitar
DETTA BEHÖVER DU:
175 g smör
2½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
2 äpplen
kanel
florsocker
SÅ HÄR GÖR DU:
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt strösocker, vaniljsocker, vetemjöl och ägg. Rör ihop allt till en jämn smet.
Skala och riv äpplena på den grövsta sidan av järnet.
Rör ner de rivna äpplena i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, och med löstagbar kant.
Pudra över ordentligt med kanel.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt sedan kakan svalna i formen, och pudra till sist kakan med florsocker innan servering.
Servera den med vaniljsås eller vaniljglass.♥
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar