fredag 30 september 2016

APPLE MUD CAKE...

Enkelt och gott, är ju som ni redan vet en vinnande kombo hos mig!

Efter att ha stött på detta recept på lite olika ställen, så tänkte jag att i dessa äppeltider vore det ju värt ett försök...

Så sagt och gjort, och som sagt...enkelt och gott!


ÄPPELKLADDKAKA  Ca 12 bitar


DETTA BEHÖVER DU:

175 g smör

2½ dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 ¾ dl vetemjöl

3 ägg

2 äpplen

kanel

florsocker


SÅ HÄR GÖR DU:

Sätt ugnen på 180 grader.

Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt strösocker, vaniljsocker, vetemjöl och ägg. Rör ihop allt till en jämn smet.

Skala och riv äpplena på den grövsta sidan av järnet.

Rör ner de rivna äpplena i smeten.

Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, och med löstagbar kant.

Pudra över ordentligt med kanel.

Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.

Låt sedan kakan svalna i formen, och pudra till sist kakan med florsocker innan servering.
Servera den med vaniljsås eller vaniljglass.







Foto: Zimmer's alla rum...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar