söndag 25 september 2016

LYXIGT ENKELT...

Ett recept som fallit lite i glömska, men som fick komma fram nu i dessa kräfttider.

Har faktiskt inte ätit några kräftor alls i år, så detta fick bli ett litet "istället för"...


Denna kräftsoppa är löjligt enkel att göra, och allt i samma kastrull!


Med bröd och goda ostar till, så har du dig en enkel, festlig och lite lyxig middag.



KRÄFTSOPPA 6 pers.


2 msk margarin
2 stora morötter
1 stor gul lök
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 gr kräftost (Kavli-paket)
2 dl crème fraiche
1 burk kräftstjärtar 200-300 gr
svartpeppar
dill



SÅ HÄR GÖR DU:


Riv morötter grovt, och hacka löken fint.
Fräs detta i en stor kastrull med margarinet tills det har blivit lite mjukt.

Tillsätt mjöl, vatten, buljong och svartpeppar. Låt puttra en liten stund.

Tillsätt sedan kräftost och crème fraiche. 
Låt det stå och småkoka med omrörning emellanåt, för att få ihop smakerna.
Detta kan göras i god tid. Kan med fördel stå och "gotta" ihop sig.

Strax innan servering, värm upp soppan, i med kräftstjärtar och dill. 

Klart!







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar