söndag 8 januari 2017

ENKEL SÅS...

...som gör sig perfekt till helstekt kyckling eller till helstekta kycklingfiléer.

Receptet hittade jag på Matplatsen, en matblogg där man hittar mycket gott.

Här hade jag helstekta kycklingfiléer, som jag steker tills dom fått fin färg, sedan sätter jag in dom i ugnen tills dom är färdiga. 

På detta sätt blir dom så mycket godare och inte så torra som dom lätt kan bli när man steker dom till fullo i stekpannan.

Ihop med potatisgratäng och denna goda sås, så blev det en perfekt lördagsmiddag igår!


ENKEL SÅS 4 port.

3 dl vispgrädde
1½ dl crème fraiche
1 hönsbuljongtärning
1 msk kinesisk soya
1 msk svartvinbärsgelé
salt och peppar
1 msk mjöl utrörd i lite vatten

GÖR SÅ HÄR:

Vispa ihop grädde, crème fraiche, buljongtärning, soya och gelé i en kastrull.
Koka upp och smaka av med salt och peppar.
Tillsätt redningen (mjöl och vatten) och låt puttra en stund så att såsen tjocknar.

Klart!






Foto: Zimmer's alla rum...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar