måndag 3 juli 2017

CRUSHED POTATOES...

En variant på potatis som jag sett dyka upp på flera olika ställen, så jag tänkte att detta får man ju testa!

Kul också när man kan variera färskpotatisen, som ju är svårare att använda till vissa saker än vanlig potatis.

Och det var verkligen riktigt gott!


KROSSAD POTATIS

potatis (frivilligt antal)
smält smör
1 vitlöksklyfta
salt
chiliflakes
torkad oregano

GÖR SÅ HÄR:

Koka potatisen i saltat vatten i ca 15 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Häll bort vattnet och lägg potatisarna på en klädd plåt.

Krossa potatisarna försiktigt med en stekspade. Dom ska bara falla isär, men ändå hänga ihop.

Pressa ner vitlöksklyftan i det smälta smöret, och pensla potatisarna med detta.

Salta och strö över chiliflakes och oregano.

Grädda potatisarna mitt i ugnen i 25-30 minuter, eller tills ytan har fått fin färg.

Gott till grillat eller stekt kött och fisk.








Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar