Bad om receptet och det fick jag.
Kul att ha kontakt med forna vänner och som i detta fall måste vara över 30 år sedan vi sågs sist...
Hon gav mig rådet att krydda denna soppa lite extra utöver angivelserna i receptet och det gjorde jag, både när det gäller ingefära, chili och salt.
God och het blev den, och den känns som en dunderkur nu i dessa förkylningstider.
Dessutom helt vegetarisk, vilket alltid känns som ett plus, när man på ett enkelt sätt kan tänka bort kött, fågel och fisk.
MOROTSSOPPA MED INGEFÄRA & CHILI 4 port.
800 g morötter
1 purjolök
1 tsk chiliflakes
3-4 cm ingefära, skivad
2 tärningar grönsaksbuljong
1 liter vatten
½ citron
1 tsk honung
salt
olja till stekning
TILL SERVERING:
2 dl matyoghurt
brödkrutonger
GÖR SÅ HÄR:
Skala och riv morötterna i en matberedare eller på ett rivjärn.
Strimla purjolöken.
Fräs chilin och ingefära med morötter och purjolök utan att få färg.
Tillsätt buljong och vatten.
Låt sjuda i 5-10 minuter tills morötterna är mjuka.
Mixa till en skummig soppa med stavmixer eller i en blender.
Smaka av med pressad citron, honung och salt.
Servera soppan med matyoghurt och frasiga brödkrutonger.🥕
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar