söndag 24 januari 2021

FÖRSVINNANDE GOTT...

Här ska ni få ett lika superenkelt som supergott recept.

Slutresultatet känns mycket mer avancerat än vad man kan tro...

Detta är ett så kallat "vandringsrecept" som jag sett på flera olika ställen, och som jag nu bara var tvungen att testa eftersom enkelt och gott är en favoritkombo hos mig.

Hade detta som familje/födelsedagsmiddag igår eftersom vi inte kan ha någon gemensam imorgon då det egentligen är dags för både mig och äldste sonen att fylla år.

Detta fick högsta betyg av oss alla, så därför känner jag mig manad att dela med mig av detta goda.

Första gången som jag tillagat fläskytterfilé, men absolut inte sista!

FLÄSKYTTERFILÉ I SOCKERKAKSFORM 4 port.

DETTA BEHÖVER DU:

1 st fläskytterfilé ca 1 kg
3 dl vispgrädde
1 dl rårörda lingon eller lingonsylt
1 köttbuljongtärning
2 msk kinesisk soja
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

SÅS:
2 dl vispgrädde
2 msk mjöl
1 dl vatten
skyn från formen

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 175 grader.

Putsa fläskytterfilén och lägg den sedan i en avlång sockerkaksform/brödform.

Blanda ihop resterande ingredienser och smula i buljongtärningen.

Häll sedan detta över köttet. Sen in i ugnen i 1 1/2 timma.

Ta sedan upp köttet ur formen och linda in det i folie.

Sila ner skyn i en kastrull och tillsätt grädden och mjölet som är utrört i vattnet.
Koka samman till önskad konsistens. 

Skiva köttet, som nu har blivit så otroligt mört av att vara inne så länge i ugnen.
Servera det tillsammans med den goda såsen, kokt potatis, brysselkål och svart vinbärsgelé.

Ni hör ju själva hur gott detta låter!







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar