Ibland kan det absolut enklaste vara det absolut godaste!
Efter att ha varit hos vår son en kväll och hjälpt till med lite smågrejer i hans nya lägenhet, var vi hungriga och ville att det skulle gå fort med matlagningen.
Och denna klassiker äter man inte så ofta nuförtiden, men ack så gott när man väl gör det.
Stekt lövbiff, pommes, ugnsbakade tomater och så en rejäl mängd med bea...
Och denna bea kan nog vara bland det enklaste man kan göra, och den är så krämig och god!
Och när det gäller sås, så vill jag alltid tipsa om att göra dubbel sats, för det går åt när det är gott.
Denna klassiker serverade jag på mina fina fat med New York's Skyline från Fishs Eddy, som är en favoritbutik i just New York.
Hela denna anrättning tycker jag andas "Diner", så jag tyckte det var passande med dessa fat, då man ju också äter med ögonen...
Bjuder härmed på receptet till denna sås.
ENKEL BEARNAISESÅS
1 burk lätt crème fraiche (2 dl)
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 äggulor
1 msk torkad dragon
GÖR SÅ HÄR:
Häll crème fraiche i en kastrull.
Värm upp tillsammans med grönsaksbuljongen.
Ta kastrullen åt sidan och vispa i äggulorna och dragonen.
Låt småkoka tills såsen blir tjock och krämig.
Smaka av med salt och peppar.
Klar att serveras!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar