torsdag 11 mars 2021

THE ITALIAN WAY...

Asså, vilket bakslag i väderlek...?!

Snö, regn, slask, kyla och så snö igen. 

Idag lockade det inte alls till att ta den dagliga långpromenaden, så jag valde med gott samvete att hålla mig inne i värmen.

Ska försöka få upp några tavlor och hyllor i det nya arbetsrummet, när Magnus slutat jobba.

Han trivs redan riktigt bra i detta rum, och jag kan enkelt slå mig ner vid vår egen dator som står på egen plats på det extra långa skrivbordet som vi gjort själva.

Men att på egen hand börja stöka med att borra upp hyllor i bakgrunden känns inte så aktuellt när han sitter och jobbar...

Så istället sitter jag just nu och funderar lite på helgens middagar.

Och detta goda recept är en av kandidaterna, så då tänkte jag att jag helt enkelt delar med mig utav detta till er också!

Detta är så försvinnande gott, och som ni ser på många utav mina "matbilder" så älskar jag mina fina och olika fat från Fishs Eddy i New York.

Manhattan Blue Plate Special, fick denna gång en riktigt bra rätt att servera, The Italian Way...


ITALIAN CHICKEN 4pers.


DETTA BEHÖVER DU:

4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
8 skivor bacon
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor


SÅ HÄR GÖR DU:


Sätt ugnen på 225 C.

Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano.

Rulla in dom i bacon. Jag använde tandpetare för att få det att sitta på plats.
Bryn kycklingen runt om i en stekpanna tills dom fått fin färg.

Lägg sedan kycklingen i en ugnsfast form.

Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll detta över kycklingen.

Stek i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Jag själv dubblade på såsen, då vi gillar sås allihop!

Serverar du med grönsaker så har du en LCHF-rätt.

Vi valde dock att denna gång gå loss på tagliatelle till denna goda kyckling med italiensk touch.







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar