måndag 31 januari 2022

ÄTA SIG FRISK...

Då gick startskottet för ytterligare en 66 Day Challenge!

Efter att vi var klara med den förra den 3 december, så släppte Ulrika Davidsson ännu en ny bok den 7 december med denna utmaning men nu med medelhavsmat.

Självklart så köpte jag den för att kunna fortsätta att äta gott och hälsosamt.
Alltid bra med en massa nya recept att välja mellan och ett schema som underlättar vardagen med att alltid ha middagsmat hemma.

För några år sedan när jag mådde riktigt dåligt och läkarna trodde att jag hade haft en hjärtinfarkt, då var jag inte kaxig. Att invänta provsvar och resultat från arbetstest var ingen lek...

Men hjärtat var fint, däremot så hade jag alldeles för högt blodtryck. Både över -och undertryck var för högt och detta kallas på engelska för Silent Killer.
Man går ofta omkring med detta utan att veta om det, tyvärr. Dock hade mitt blodtryck gett mig varningsklockor som jag inte riktigt lyssnade till.

Blodtrycksmedicin sattes in och det hette att jag skulle behöva äta detta livet ut.

Kände mig inte alls bekväm med detta och började fundera om jag skulle kunna påverka det på något annat sätt än med medicin.

Har aldrig varit överviktig, men befann mig i en extremt stressad situation som där och då inte gick att ändra på, så det var inget alternativ även om jag hade velat...Stress kan orsaka mycket elände.

Min man såg en intervju med Ulrika Davidsson på TV inför utgivningen av hennes första bok med 66 Day Challenge och där pratades det om att man kan påverka sitt blodtryck med vad man äter.

Han köpte boken, men den blev liggandes ett tag tills vi bestämde oss för att faktiskt göra detta tillsammans, vilket gjorde allt så mycket enklare, då det är en hel del mat som ska lagas.

66 dagar förflöt enkelt måste vi säga och det absolut bästa var ju när jag var tillbaka till läkaren och det kunde konstateras att jag kunde lägga av med medicinen som jag ju skulle äta livet ut!

Och även fast jag inte var överviktig så tappade jag ändå 12 kg och Magnus 17. Hela 29 kg tillsammans.
En riktig win win!

Sedan dess har vi försökt att efterfölja mycket från denna bok, men körde ändå en riktig genomgång av den i slutet på förra året.

Och nu kör vi igen och all denna medelhavsmat gör ju att det känns lite som sommar redan nu...🌞

Och vetskapen om att man kan äta sig frisk gör det enkelt att följa detta kostschema, även om man ibland får göra vissa undantag och det måste man få tillåta sig för det finns så mycket annat gott också.
Men detta är en väldigt bra grund att stå på.

Extra kul är att vi har inspirerat många till att haka på och som också fått hälsosamma resultat.

Dag 1 bjöd på grekisk yoghurt och granola till frukost, grekisk hamburgare till lunch och kycklinggryta med chorizo och tomat till middag.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar