Denna smarriga paj räcker till både lunch och middag för två personer.
Denna gång är det ju fokus på medelhavsmat i den nya boken 66 Day Challenge, och i denna paj hittar man tomater, paprika, aubergine, oregano och fetaost. Men ett färdigt pajskal gick den även snabbt att tillaga.
Bjuder på recept in emellan av det som vi tycker är riktigt gott. Alla recept i boken finns även som vegoalternativ.
GREKISK KÖTTFÄRSPAJ 4 port. 795 kcal och 32 g kolhydrater
1 pajdeg från Pop bakerys, helst glutenfri.
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 röd paprika
1/2 aubergine
1/2 tsk olivolja
500 g nötfärs
3 ägg
2 dl vispgrädde
1/2 tsk oregano
lite chiliflakes
salt och svartpeppar
2 tomater
5 cocktailtomater
100 g fetaost
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg pajdegen i en pajform och nagga botten med en gaffel.
Förgrädda i 10 minuter.
Skala och hacka lök och vitlök fint. Hacka paprika och aubergine i tärningar.
Hetta upp en stekpanna eller gryta med olja och lägg i färsen. Tillsätt lök, vitlök, paprika och aubergine och stek tills färsen känns färdig.
Höj ugnsvärmen till 200 grader när du tar ut pajskalet ur ugnen.
Fyll pajskalet med köttfärsblandningen.
Vispa ihop äggen med grädden, oregano, chili, salt och peppar.
Häll äggblandningen över pajen.
Skiva tomaterna och dela cocktailtomaterna och lägg på pajen. Smula till sist över fetaosten.
Grädda i ugnen ca 30 minuter eller tills äggblandningen stannat och pajen fått fin färg.
Servera med grönsallad och tomater om så önskas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar