tisdag 15 februari 2022

RECEPT PÅ LÅNGVARIG KÄRLEK...

Fira det som firas kan, ett motto jag alltid försökt efterleva, i stort som smått.

Kärlek ska alltid firas, men lite extra mycket som under gårdagen.

Magnus hade köpt oxfilé, rosa bubbel, hjärtglass och fem stora röda rosor, som betyder
"Jag gör allt för dig"...

Jag stod för dukning av enklare sort och för den goda beasåsen som är ännu enklare.

Mätta och belåtna så toppade vi det hela med dom rosa bubblorna från Louis Bouillot.

Och som vanligt när något är gott och enkelt, så brukar jag ju bjuda på receptet, så håll tillgodo med detta enkla bearecept, en favorit i repris.

Receptet på långvarig kärlek däremot, det behåller jag för mig själv...


ENKEL BEARNAISESÅS

1 burk lättcrème fraiche (2 dl)
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 äggulor
1 msk torkad dragon
salt och svartpeppar


GÖR SÅ HÄR:

Häll crème fraiche i en kastrull. Värm upp tillsammans med den halva buljongtärningen.

Vispa ner äggulor och dragon.

Låt småkoka tills såsen blir tjock och krämig. Smaka av med salt och peppar.

Klart!

Om du vill dubblera receptet, så räcker det med endast 3 äggulor.















Foto: Zimmer's alla rum...
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar