Har ni inte testat Pinsa ännu så är det dags!
Detta har blivit rätt så hypat via sociala medier, men det är verkligen såå gott.
Vår lokala ICA-handlare säljer slut så fort det kommer in och det gäller att vara på hugget när dessa Pinsa anländer.
Jag som inte är så otroligt förtjust i vanliga pizzor med dess tomatsås, är väldigt tacksam för alla dessa "vita" pizzor som dykt upp dom senaste åren.
Så självklart gör jag en vit Pinsa, medans Magnus gör en klassisk röd.
Och den lilla detaljen som gör just denna Pinsa så god, är citronzest. Ni måste testa!
PINSA BIANCO 1 pers.
Crème Fraiche
Riven Västerbottenost, går bra med vilken riven ost som helst.
Rivet citronskal (citronzest)
Rostade pinjenötter
Hyvlad parmesan
Prosciutto
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg Pinsabrödet på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Pensla brödet rikligt med crème fraiche. På med riven västerbottenost. Strö över rostade pinjenötter och citronzest.
In i ugnen i ca 8 minuter tills den fått lagom med fin färg och osten smält.
Lägg sedan på prosciutto och hyvlad parmesan.
Servera och gärna med ett glas rött.♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar