I maj nästa år kommer vi ännu en gång besöka staden som aldrig sover, New York!
Då kommer det vara hela 7 år sedan sist.
Känns som att åren gått alldeles för fort sedan pandemin och att man "tappat" några år på vägen...
Finns mycket som vi vill se och göra, men att bara strosa runt i denna stad är det absolut bästa.
Mycket god mat och dryck brukar det också bli, så det ser vi också fram emot.
Sist vi var där hamnade vi på Tacombi som ligger nära det hotell vi brukar bo på.
Tacombi är en mexikansk restaurangkedja med otroligt god mat och med den bästa guacamolen jag ätit.
Denna kväll regnade det, så vi tog skydd här för regnet och fick sätta oss i baren och vänta på ett ledigt bord. När vi sedan fick ett bord, så kom servitören in med varsin Corn Esquites till oss, som en kompensation för att vi fått vänta och kanske också för att vi såg trötta och blöta ut efter regnet...
Detta var absolut det godaste vi har ätit med majs!
Har hittat originalreceptet på nätet, men det innehåller kryddor som inte går att hitta här hemma tyvärr.
Hur som helst, så för ett tag sedan blev jag nyfiken på denna mexikanska krydda vid namn Tajin.
Köpte hem en förpackning och googlade runt efter lite recept och ramlade över ett som påminner om dessa Corn Esquites från Tacombi.
Och jäklar vad gott detta är!
Kul att kunna göra något liknande själv och jag ser fram emot ett besök på Tacombi när vi väl är på plats igen.
Detta är perfekt att starta en tacomiddag med och naturligtvis bjuder jag på detta enkla och goda recept.
CORN IN A CUP 1 port.
1 liten burk majs 160 g
2 msk riven parmesan
1 msk majonnäs
1 tsk Tajin eller mer efter tycke och smak
1 limeklyfta
GÖR SÅ HÄR:
Häll majsen med tillhörande vätska i en kastrull och låt koka upp och bli varmt.
Häll av vätskan och häll majsen i ett värmetåligt glas.
Klicka över majonnäsen, strö över parmesan och Tajin.
Dekorera med en limeklyfta och servera.
Sedan blandar man allt till en röra och pressar på lite limesaft.
Tänk på att Tajin också innehåller lime, så smaka först om du tycker att det är tillräckligt med bara kryddan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar