lördag 13 oktober 2012

CREOLSK SÖNDAGSGRYTA...

Varför den heter just söndagsgryta vet jag faktiskt inte...
Mindre viktigt, för jag gjorde min på en lördag!

Detta recept har jag haft hur länge som helst.
En otroligt god gryta som passar väldigt bra så här på hösten.
Bli inte avskräckt av alla "konstiga" ingredienser, för tillsammans blir detta kanon!


Detta behöver du: 6 pers.

800 gr fläskfilé
3 cabanossykorvar
1 ½ dl syltlök (spara spadet)
1 burk svarta urkärnade oliver
1 dl hackad ättiksgurka
1 röd paprika
6 dl grädde
1 msk mjöl
salt, peppar och mejram

Så här gör du:

Skär korven i tunna slantar och bryn dom sedan så att dom får lite färg. Ta sedan upp dom och låt dom stå åt sidan.

Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Bryn dessa tills dom också fått fin färg. Salta och peppra.

Lägg därefter över fläskfilén i en gryta. Smula över mejram efter eget tycke. Strö över mjölet och häll därefter på grädden.

Hacka paprikan och gurkan i små bitar. Häll detta i grytan, tillsammans med syltlöken och dom svarta oliverna. Färga grytan med lite soya. Låt puttra ca 10 minuter. Späd till sist med spad från syltlöken och blanda i korven.

Servera med ris.



Foto: Zimmer's alla rum...







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar