onsdag 3 oktober 2012

DILLKYCKLING...

Svensk husmanskost...Det é grejer det!

Däremot är inte långkok min grej. 
Har inte riktigt tiden till det, samt att hungern brukar inte riktigt vilja vänta så länge den heller...!

Här kommer en lättare variant på det klassiska dillköttet. 
Ett recept jag haft i många år nu och bjudit med mig av flertalet gånger. 
Nu även här på bloggen!


Dillkyckling 4 pers.

800 gr kycklingfilé
2 msk smör
½ dl vetemjöl
3 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde 
1 dl finhackad dill
1-2 msk citronsaft
1 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet. Späd med buljong och grädde. Låt koka upp.
Tillsätt dill, citronsaft, salt och peppar.
Skär kycklingfiléerna i bitar. Lägg dom i såsen. Låt puttra i ca 20 min på svag värme. 
Rör om då och då.
Servera med kokt potatis och klyftade kokta morötter.

Hur snabbt gick inte det...?! ;)







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar