Dom gånger vi är i Tyskland brukar vi faktiskt köpa med oss lite hem, för på
Systembolaget finns det tyvärr inte så mycket att välja på.
Förra året testade jag för första gången att göra mitt eget Glühwein. Riktigt gott faktiskt...
Enkelt och inga konstigheter alls!
Ett gott alternativ till glöggen nu när första advent närmar sig med stormsteg.
Detta behöver du:
1 st vaniljstång
3 st stjärnanis
½ tsk hela kardemummakärnor
1 st kanelstång
1 st pomeransskal
1 tsk hela kryddnejlikor
1 dl portvin
1 dl flytande honung
1 st flaska rött vin (75 cl)
Så här gör du:
Dela vaniljstången på längden. Lägg den och alla kryddor i en burk med lock.
Häll över portvinet och på med locket. Låt stå i ett par dygn.
Lyft därefter upp vaniljstången och sila bort kryddorna.
Blanda kryddlagen med honung och rött vin. Häll upp det hela på en flaska.
Servera vinet varmt.
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar