söndag 27 januari 2013

BANOFFEE PIE...

Här har vi firat i dagarna två.

Äldste sonen blev 20 i fredags och jag själv blev 25 samma dag...eller 45 var det visst nå'n som sa...?!

Till efterrätt igår blev det i alla fall denna paj som har sitt ursprung i England.

Ordet "banoffee" är en mix av banan och toffee, precis det som pajen innehåller...!


Det här behöver du :
 

1 burk karamelliserad mjölk
1 pkt Digestivekex (400 gram)
150 gram smör
3 skivade bananer
2 dl vispgrädde
1 dubbeldaim


Gör så här:

Krossa Digestivekexen i mixer eller för hand med kavel och påse.
Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna. 
Tryck därefter ut smulorna i botten på en rund form med löstagbar kant (ca 28 cm ). 
Tryck till smulorna rejält , så att det blir riktigt kompakt. för då smular den inte sönder när man sen skär i den. Täck med folie och ställ i kylen någon timme. 

Öppna burken med den karamelliserade mjölken och täck Digestive-bottnen med detta.

Skiva bananerna och fördela hälften ovanpå. 
Täck med ett lager vispad grädde och toppa med resterande bananskivor. 

Strö till sist krossad Daim över hela härligheten! 






 


Foto: Zimmer's alla rum...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar