Äldste sonen blev 20 i fredags och jag själv blev 25 samma dag...eller 45 var det visst nå'n som sa...?!
Till efterrätt igår blev det i alla fall denna paj som har sitt ursprung i England.
Ordet "banoffee" är en mix av banan och toffee, precis det som pajen innehåller...!
Det här behöver du :
1 burk karamelliserad mjölk
1 pkt Digestivekex (400 gram)
150 gram smör
3 skivade bananer
2 dl vispgrädde
1 dubbeldaim
Gör så här:
Krossa Digestivekexen i mixer eller för hand med kavel och påse.
Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna.
Tryck därefter ut smulorna i botten på en rund form med löstagbar kant (ca 28 cm ).
Tryck till smulorna rejält , så att det blir riktigt kompakt. för då smular den inte sönder när man sen skär i den. Täck med folie och ställ i kylen någon timme.
Öppna burken med den karamelliserade mjölken och täck Digestive-bottnen med detta.
Skiva bananerna och fördela hälften ovanpå.
Täck med ett lager vispad grädde och toppa med resterande bananskivor.
Strö till sist krossad Daim över hela härligheten!
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar