måndag 16 december 2013

STÄNGT I GODISFABRIKEN...

Chokladkola fick bli avslutningen på årets godistillverkning.

Samma recept som min Citronkola, bara att man byter ut citronskalet mot 2 msk kakao istället...


CHOKLADKOLA

100 g smör
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakaopulver

GÖR SÅ HÄR:
Smält smöret i en kastrull. Häll sedan i alla ingredienserna utom kakaopulvret.
Låt allt koka upp och sänk sedan till medelvärme och koka tills temperaturen är uppe på 124 grader. 
Tag kastrullen från spisen och rör försiktigt ner kakaopulvret. Häll smeten i en oljad brödform och ställ i kylen för att stelna. Tryck ut kolan ur formen och gör mindre kolor som du slår in i smörpapper.

Förvara gärna dom färdiga kolorna i kylen.







Foto: Zimmer's alla rum...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar