onsdag 19 mars 2014

GODA GI-BIFFAR...

Har en mage som mår absolut allra bäst av GI-kost, kan inte säga att jag själv heller mår så dåligt av den. ;)

Tror att jag i princip har alla kokböcker av Ola Lauritzon och Ulrika Davidsson, men detta är den allra första som jag köpte och det är alltid den jag återvänder till.

Idag fick det bli denna favorit på kalvfärs

Bjuder här på det enkla och goda receptet.


KALVFÄRSBIFFAR MED DIJONCRÈME OCH ROSTADE GRÖNSAKER

Biffar:

500 gr kalvfärs
2 msk provensalska örtkryddor, finns i frysdisken.
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 dl vispgrädde
peppar
smör 

Blanda alla ingredienserna till biffarna. Forma till biffar och stek dom i smör ca 5 minuter på varje sida.

Rostade grönsaker:


3-4 paprikor
1 rödlök
1 squashfrukt
olivolja
salt och peppar

( På bilden har jag fuskat in några plommontomater som låg och skrotade... )

Sätt ugnen på 225 grader. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och lägg på en plåt. Häll över lite olivolja, salt och peppar och rosta sedan i ugnen ca 15-20 min.

Dijoncrème:

2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
salt och peppar

Blanda crème fraiche och senap och smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar