Tror att jag i princip har alla kokböcker av Ola Lauritzon och Ulrika Davidsson, men detta är den allra första som jag köpte och det är alltid den jag återvänder till.
Idag fick det bli denna favorit på kalvfärs
Bjuder här på det enkla och goda receptet.
KALVFÄRSBIFFAR MED DIJONCRÈME OCH ROSTADE GRÖNSAKER
Biffar:
500 gr kalvfärs
2 msk provensalska örtkryddor, finns i frysdisken.
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 dl vispgrädde
peppar
smör
Blanda alla ingredienserna till biffarna. Forma till biffar och stek dom i smör ca 5 minuter på varje sida.
Rostade grönsaker:
3-4 paprikor
1 rödlök
1 squashfrukt
olivolja
salt och peppar
( På bilden har jag fuskat in några plommontomater som låg och skrotade... )
Sätt ugnen på 225 grader. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och lägg på en plåt. Häll över lite olivolja, salt och peppar och rosta sedan i ugnen ca 15-20 min.
Dijoncrème:
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
salt och peppar
Blanda crème fraiche och senap och smaka av med salt och peppar.
Smaklig måltid!
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar