tisdag 18 mars 2014

LIMONCELLO...

...a'la Ernst Kirchsteiger är jag riktigt nyfiken på att göra själv!

Kanske något man ska slå till på, för att sedan ha som en liten god digestif efter maten i sommar, precis som i Italien...

Kom att tänka på detta recept när jag såg dessa inspirerande bilder från IKEA/LIVET HEMMA.


INGREDIENSER:

13 ekologiska citroner
7,5 dl brännvin
2 dl vatten
1,5 dl strösocker

GÖR SÅ HÄR:

1. Skölj citronerna väl. Skala dem med en potatisskalare men var noggrann med att så lite av det vita skalet följer med som möjligt, då det ger en besk smak. Lägg skalen i en burk med lock. 
2. När citronerna är skalade, dela dem på mitten och pressa ur all saft ner i burken med skalen. Häll sedan över brännvinet. 
3. Låt blandningen stå en vecka, gärna i ett mörkt rum. Blandning kan stå praktiskt taget hur länge man vill, dock ska man sila bort skalen efter en tid.
4. Efter första lagringen: koka upp vatten och socker och låt sockerlagen svalna helt. Häll sedan ihop sockerlagen med citron- och brännvinsblandningen och blanda väl. Låt stå ytterligare en vecka.
5. Sila av limoncellon och häll upp på väl rengjorda flaskor.



Perfekta flaskor att ha Limoncello i...
19 kronor styck kostar dessa på IKEA och heter passande nog KORKEN!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar