Oxhallen som slog upp sina portar den 10 januari i år, fångade mitt intresse direkt.
Detta är ett samarbete mellan just Helsingborgs Bryggeri och lokala matproducenter runt om i Nordvästra Skåne.
Har alltid haft en stor förkärlek till det genuina och äkta, och tycker att det är roligt när det satsas på närproducerat, ekologiskt och även på återbruk.
I lördags när vi hade tagit oss från Trollhättan till Helsingborg, så tog vi oss dit tillsammans med mina svärföräldrar.
Lokalerna är helt fantastiskt fina tycker jag, och ett återbruk på mycket hög nivå!
Detta är ett gammalt slakteri och oxhall, därav namnet.
Gigantiskt stora, fina och välvda fönster ger ljus och rymd i hela lokalen, och dom stora industrilamporna som hänger i prydlig symmetri, ger tillsammans med dom ruffiga väggarna en tydlig känsla av lokalernas historia.
En matmarknad som lockade till både inköp, och en matbit på plats, som i mitt fall blev en kryddig chorizo med bröd.
Just denna chorizo var gjord på majskyckling och var försvinnande god. Den fick dessutom sköljas ner med en India Pale Ale från Helsingborgs Bryggeri.
Detta är ett ställe som jag självklart kommer att återkomma till när jag är i Helsingborg.
Måste nu även få tummen ur och boka in oss på en rundvandring på själva bryggeriet, där man får följa hela bryggprocessen med allt vad det innebär från maltkross till tappning på flaska.
Dessutom får man provsmaka bryggeriets aktuella sortiment på deras fina ölvind...
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar