Har ni missat detta så genialiska tips från den mångkunniga mästerkocken Tareq Taylor, så bara ni måste ta del utav det nu, iallafall om ni som jag älskar pocherade ägg!
Själv har jag förmågan att ofta misslyckas med just själva pocheringen och flera ägg brukar gå till spillo.
Så då blir det att man drar sig för att göra det, för i min värld ska matlagning vara enkel.
Detta genialiska tips går ut på att istället för att hälla ättika i vattnet som är brukligt, så knäcker du ner äggen i ättika först.
Sedan får äggen stå och dra i denna ättika ca 10 minuter.
Och sen är det bara att hälla ner alla ägg i det kokheta vattnet så att dom pocherar sig till perfektion.
Ett riktigt äggande tips såhär inför påsk, eller hur?
Detta är ju så gott till bland annat Eggs Benedict, avocadotoast, torskrygg och spenatsoppa.
Klicka här så kan du på egen hand kolla in hur självaste Tareq Taylor går tillväga.
POCHERADE ÄGG:
1 ägg efter antal personer
2 msk ättika
Kokande lättsaltat vatten
GÖR SÅ HÄR:
Häll 1 msk ättika i en skål och knäck i äggen. Häll sedan den andra matskeden över äggen.
Låt äggen ligga och dra i ättikan i ca 10 minuter.
Koka upp vatten i en kastrull och salta lätt
Häll i äggen i vattnet och minska värmen så att det bara sjuder.
Låt äggen sjuda ca 3 minuter.
Lyft upp dom med en hålslev och servera direkt.
Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar