onsdag 22 juli 2015

HALVDANSK...

Då varken kärnmjölk eller färdig Koldskål finns att få i Sverige, så är jag supernöjd med att ha kommit över ett recept som är snubblande nära originalet!

Så precis som jag, så är detta en halvdansk variant, synd bara att jag själv inte kommit på detta tidigare...

Koldskål är lika vanligt i Danmark på sommaren som att vi kör på med sill och jordgubbar.

När jag var liten och min pappa levde var vi i Danmark på somrarna, och då vispade han alltid ihop sin egen Koldskål.

Så förutom att jag tycker att detta är otroligt gott, så innebär det också en massa härliga barndomsminnen...


DETTA BEHÖVER DU:

2 äggulor
2 msk strösocker
½ tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
1 l lättfil
småskorpor såsom Kammerjunkere

GÖR SÅ HÄR:

Vispa äggulor och socker poröst.
Blanda i vaniljsocker och citron i äggsmeten.
Häll i lättfilen och vispa ordentligt till allt är välblandat.
Låt stå kallt i minst ½ timme och gör sedan ett snabbt vispande innan servering.

Häll upp i skålar och servera med hela eller söndersmulade småskorpor.

Njut!







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar