Så precis som jag, så är detta en halvdansk variant, synd bara att jag själv inte kommit på detta tidigare...
Koldskål är lika vanligt i Danmark på sommaren som att vi kör på med sill och jordgubbar.
När jag var liten och min pappa levde var vi i Danmark på somrarna, och då vispade han alltid ihop sin egen Koldskål.
Så förutom att jag tycker att detta är otroligt gott, så innebär det också en massa härliga barndomsminnen...♥
DETTA BEHÖVER DU:
2 äggulor
2 msk strösocker
½ tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
1 l lättfil
småskorpor såsom Kammerjunkere
GÖR SÅ HÄR:
Vispa äggulor och socker poröst.
Blanda i vaniljsocker och citron i äggsmeten.
Häll i lättfilen och vispa ordentligt till allt är välblandat.
Låt stå kallt i minst ½ timme och gör sedan ett snabbt vispande innan servering.
Häll upp i skålar och servera med hela eller söndersmulade småskorpor.
Njut!
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar