söndag 21 februari 2016

ZIMMER'S ZINGOLAX...

En mycket otippad ingrediens, det där med Zingo...

Det går för övrigt bra med vilken apelsinläsk som helst, men nu blev det Zingo, för ett litet Z är ju aldrig fel i mitt fall.

Och slutresultatet blir nog detsamma oavsett vilken sort du väljer, och gott blev det! 


ZINGOLAX 4 port.

4 färska eller tinade laxfiléer
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 fiskbuljongtärning 
½ dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
½ dl Zingo
1 purjolök
2 msk klippt färsk dill
salt och peppar
2 tsk Santa Maria Seafood & Fish-krydda


GÖR SÅ HÄR:

Strimla purjon och lägg i en kastrull.
Tillsätt precis alla övriga ingredienser, och låt koka upp.
Smaka av och tillsätt eventuellt mera kryddor och salt.
Låt småkoka ca 10 minuter.

Lägg laxen i en ugnsform.
Häll såsen över. 
I mitt fall valde jag faktiskt att sila bort purjolöken, och lät den bara koka med som smaksättning.
Men man kan göra precis som man vill...

Gratinera i 200 C ugn ca 15 minuter.

Servera med ris och grönsaker.







Foto: Zimmer's alla rum...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar