Det går för övrigt bra med vilken apelsinläsk som helst, men nu blev det Zingo, för ett litet Z är ju aldrig fel i mitt fall.
Och slutresultatet blir nog detsamma oavsett vilken sort du väljer, och gott blev det!
ZINGOLAX 4 port.
4 färska eller tinade laxfiléer
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 fiskbuljongtärning
½ dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
½ dl Zingo
1 purjolök
2 msk klippt färsk dill
salt och peppar
2 tsk Santa Maria Seafood & Fish-krydda
GÖR SÅ HÄR:
Strimla purjon och lägg i en kastrull.
Tillsätt precis alla övriga ingredienser, och låt koka upp.
Smaka av och tillsätt eventuellt mera kryddor och salt.
Låt småkoka ca 10 minuter.
Lägg laxen i en ugnsform.
Häll såsen över.
I mitt fall valde jag faktiskt att sila bort purjolöken, och lät den bara koka med som smaksättning.
Men man kan göra precis som man vill...
Gratinera i 200 C ugn ca 15 minuter.
Servera med ris och grönsaker.
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar