Har nu på kort tid ramlat över detta recept på mer än ett ställe, och alla intygar hur gott det är.
Måste säga att det var som att få in en riktigt bra rätt på restaurang, ni vet den där känslan av gastronomisk tillfredsställelse... 😉
Och som ni ser på flera utav mina "matbilder" så älskar jag mina fat från Fishs Eddy i New York!
Manhattan Blue Plate Special, fick denna helg en riktigt bra rätt att servera, The Italian Way...
DETTA BEHÖVER DU:
4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
8 skivor bacon
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
SÅ HÄR GÖR DU:
Sätt ugnen på 225 C.
Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano.
Rulla in dom i bacon. Jag använde tandpetare för att få det att sitta på plats.
Bryn kycklingen runt om i en stekpanna tills dom fått fin färg.
Lägg sedan kycklingen i en ugnsfast form.
Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll detta över kycklingen.
Stek i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Jag själv dubblade på såsen, då vi gillar sås allihop!
Servera med grönsaker och du har en LCHF-rätt.
Vi valde dock att denna helg gå loss på tagliatelle till denna goda kyckling med italiensk touch.
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar