lördag 23 november 2013

CAVE COOKIES...

...lite fritt översatt från svenska, kan tyckas!

I många år nu har jag bakat kanelgrottor till jul. Stor favorit här hemma, så dom kommer naturligtvis bli bakade även i år.

Hittade nu detta recept på Arla, som väckte min nyfikenhet. 
En grotta full av det röda guldet, verkade svåra att motstå, så idag fick det bakas en omgång av dessa...


SAFFRANSGROTTOR

Ingredienser för 25 st.

1 pkt saffran
1 tsk hett vatten
200 gr rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl sylt, aprikos eller hjortron

GÖR SÅ HÄR:

Blanda saffran och vatten i en bunke. Tillsätt smör och socker och vispa luftigt. 
Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. 
Arbeta in det i smörblandningen till en smidig deg. Forma till en längd och låt vila i ca 15 min. Sätt ugnen på 175°. Dela längden i 25 bitar och rulla till runda kulor. 
Lägg dem i småbrödsformar och gör en fördjupning i mitten. Klicka i sylt. 
Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna.






Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar