Till slut blev jag mer än nyfiken, så det var bara att ta och fixa en kaka till söndagsfikan...
Sött och syrligt på samma gång, och dessutom otroligt lätt att göra!
RABARBERKLADDKAKA
150 g smör
2½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
2 dl vetemjöl
250-300 g rabarber
2 msk strösocker
florsocker
GÖR SÅ HÄR:
Smält smöret i en kastrull.
Blanda samman socker, vaniljsocker, salt, ägg och mjöl.
Tillsätt det smälta smöret och rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter.
Skala och skär rabarbern i bitar, ca 1 cm kortare än formens diameter.
Dela sedan rabarbern i stavar och blanda dom med strösocker.
Lägg ut rabarbern i form av en sol uppe på smeten.
Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter, 180 C.
Låt svalna och pudra över florsocker innan servering.
Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar