måndag 12 december 2016

VILTKYCKLING...

...med enbär, blev i helgen en ny favorit! 

Mannen kom hem med detta recept från en kollega som tipsat honom om denna enkla men ack så goda rätt från Arla.

Just Arla brukar för det mesta bjuda på denna kombo, enkelt och gott, när det gäller maträtter.

Enbär och timjan ger den där lite vilda smaken, som känns både lite höstlig och vintrig, en perfekt middag så här års, med andra ord!

Jag som älskar sås, vill bara tipsa om att man med gott samvete redan från början kan göra dubbel sats av denna goda och vilda sås...


VILTKYCKLING 4 pers.

500-600 g kycklingfilé
1 msk smör 
2 dl lätt crème fraiche
½ dl koncentrerad svartvinbärssaft
1 dl vatten
1 tärning hönsbuljong
5 krossade enbär
1 tsk torkad timjan
1 msk kinesisk soja

GÖR SÅ HÄR:

Bryn kycklingfiléerna i smör på båda sidor i en stekpanna.

Blanda crème fraiche, saft, buljongtärning, enbär, timjan och soja i en traktörpanna.

Lägg i kycklingen och låt koka under lock 10-15 minuter.

Servera med kokt potatis eller ris och grönsaker. 🐔



Bild: arla.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar