tisdag 3 januari 2017

GINO...

Låter mer italienskt än vad det är, och fruktens färger som bildar Italiens flagga hjälper ju till rätt mycket också...

Denna otroligt goda efterrätt, härstammar däremot från Stockholm, och hade sin stora genomslagskraft på krogen PA&Co i slutet på 80-talet.

En efterrätt som håller än, och som gör sig alldeles perfekt ihop med en krämigt god vaniljglass.


GINO

jordgubbar
bananer
kiwi
vit choklad

GÖR SÅ HÄR:

Mängden beror på tycke och smak, jag brukar alltid höfta...

Skala bananer och kiwi, och skiva sedan all frukt, och lägg i fina rader i en ugnsfast form.

Riv den vita chokladen grovt och strö den sedan över frukten.

In i 225 graders ugn, tills chokladen smält och fått lite fin färg.

Servera med vaniljglass och gärna ett litet glas Amaretto till, för att ytterligare förhöja den italienska känslan...! 🍓







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar