Det blev augusti, och temperaturen sjönk och regnet kom som på beställning.
Känns som att startskotten för denna långa och mörka årstid vi nu har framför oss, redan gått av stapeln.
Augusti förknippas ju också med kräftor, men jag är rätt ensam i denna familj om att gilla dessa skaldjur, så då får man ta en liten genväg till smaken av kräftor, och det gör jag genom denna superenkla kräftsoppa!
Igår gjorde jag denna favorit i repris, och som tillsammans med lite goda ostar, gott knäckebröd och ett glas vin blir som en liten lyckad kräftskiva i sig...
KRÄFTSOPPA 6 pers.
2 msk margarin
2 stora morötter
1 stor gul lök
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 gr kräftost (Kavli-paket)
2 dl crème fraiche
1 burk kräftstjärtar 200-300 gr
svartpeppar
färsk dill
1 stor gul lök
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 gr kräftost (Kavli-paket)
2 dl crème fraiche
1 burk kräftstjärtar 200-300 gr
svartpeppar
färsk dill
SÅ HÄR GÖR DU:
Riv morötter grovt, och hacka löken fint.
Fräs detta i en stor kastrull med margarinet tills det har blivit lite mjukt.
Tillsätt mjöl, vatten, buljong och svartpeppar. Låt puttra en liten stund.
Tillsätt sedan kräftost och crème fraiche.
Låt det stå och småkoka med omrörning emellanåt, för att få ihop smakerna.
Detta kan göras i god tid. Kan med fördel stå och "gotta" ihop sig.
Servera soppan rikligt med kräftstjärtar och en dillkvist.
Klart!
Fräs detta i en stor kastrull med margarinet tills det har blivit lite mjukt.
Tillsätt mjöl, vatten, buljong och svartpeppar. Låt puttra en liten stund.
Tillsätt sedan kräftost och crème fraiche.
Låt det stå och småkoka med omrörning emellanåt, för att få ihop smakerna.
Detta kan göras i god tid. Kan med fördel stå och "gotta" ihop sig.
Servera soppan rikligt med kräftstjärtar och en dillkvist.
Klart!
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar