Skönt när matlagningen inte behöver vara avancerad eller ta tid...
Svamp även denna gång, men nu färska champinjoner.
Hittade receptet i tidningen Buffé, och vill på detta sätt dela med mig av denna enkla pizza, som verkligen var en smakupplevelse!
SMÖRDEGSPIZZA 4 pers.
1 rulle kyld smördeg à 250 g
125 g mascarpone
2 dl riven Västerbottenost
250 g färska champinjoner
2 krm salt
2 krm chiliflakes
½ dl tryffelmajonäs (köpte av märket Garant på Hemköp)
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225 grader.
Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt och nagga botten.
Bred ut mascarponen, men spara 1-2 cm runt kanterna.
Strö över den rivna osten.
Ansa och skiva champinjonerna tunt. Fördela ut svampen tätt på pizzan. Krydda med salt.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills pizzan fått fin färg och kanterna har puffat upp.
Toppa med chiliflakes och tryffelmajonäs.
Försvinnande gott!
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar