Och det var verkligen gott och enkelt, så därför bjuder jag vidare på receptet.
Korv med stomp känns som en lite uppdaterad korv med mos...
Receptet är baserat per person, så det är bara att plussa på med antalet personer som ska äta.
ROTFRUKTSSTOMP MED KORV 1 pers.
150 g potatis
150 morot
2 msk olivolja
½ tsk finrivet citronskal
1½ krm salt
1 krm peppar
1 chorizo
TILL SERVERING:
rostad lök
senap
GÖR SÅ HÄR:
Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar.
Koka detta mjukt i lättsaltat vatten.
Mosa rotfrukterna med en gaffel eller med en elvisp.
I en stomp ska det vara lite större bitar kvar, inte som i ett slätt potatismos.
Tillsätt olja, citronskal, salt och peppar.
Snitta och stek sedan korven.
Servera sedan korven och stompet med rostad lök och senap.
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar