onsdag 31 mars 2021

FÖRSVINNANDE GODA...

Dessa små minipajer brukar jag göra vid diverse olika tillfällen, för dom passar till det mesta.

Förrätt på nyår, till kräftorna i augusti och som nu till den stundande påskbuffén.

Beräkna 2 st./pers.

Notera det lilla serveringsfatet i form av Barack Obamas födelsebevis.
Detta vårdar jag ömt, så det används bara vid lite festligare tillfällen.
Köpte det hos Fishs Eddy, en av mina favoritbutiker i New York.


VÄSTERBOTTENKRUSTADER 6 st.

6-pack stora krustader

Västerbottenost

1 ägg

1 dl crème fraiche

salt

svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

Riv västerbottenost och fyll krustaderna med 1/3 ost.

Vispa ihop ägg, crème fraiche, salt och peppar.

Fördela äggblandningen i krustaderna.

In i 200 C ugn i ca 10-15 minuter, tills dom fått fin färg och smeten stannat.

Låt svalna.

Jag serverade dom med vispad crème fraiche och finhackad rödlök.

Ett tips är att låta den finhackade löken ligga en stund i isvatten.

Löken blir så mycket godare då, lite mildare och mycket krispigare.






Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar