2017 när vi på semestern tog oss hem från Frankrike, så gjorde vi det via Moseldalen, utan några bestämda planer och ingenting inbokat i förväg.
Vi tänkte att vi bara kör och ser var vi hamnar...
Första natten hamnade vi på detta urmysiga ställe.
Och än en gång så var det en slottsruin som lockade oss.
Tyckte att det såg så pittoreskt ut när vi kom körandes, med denna ruin som låg där uppe på höjden och blickade ner över denna lilla mysiga pärla vid namn Alken.
Parkerade bilen och fastnade för Winzerhof Brachtendorf ganska omgående med sin fina tegelfasad och mysiga uteservering med utsikt över Mosel.
Älskar också att på så många ställen se mitt namn (Zimmer) vilket gör att man alltid känner sig lite extra välkommen...😉
Vi fick ett rum på stuts, och kunde snabbt installera oss, för att sedan ta sikte på mat!
Fick ett bord för två på deras uteservering, och kunde också snabbt konstatera att här serverades husets egna vin. Och då snackar vi verkligen husets EGNA vin!
Till maten tog vi deras rosévin.
Deras specialitet på menyn var "Flammkuchen", som en väldigt tunn och krispig pizza med bacon och ost, så en sådan fick det naturligtvis bland annat bli.
Eftersom det var första gången jag åt detta, så har det också blivit ett matminne...
Det hela avslutades med ett av deras vita viner, som var otrolig gott och som skulle serveras väl kylt
.
Köpte med oss några flaskor av rosé, vitt och rött.
Köpte med oss några flaskor av rosé, vitt och rött.
Tog oss sedan en kvällspromenad bland alla fina hus och gränder, och bestämde oss för att nästa dag ta oss upp till slottsruinen, som när mörkret föll var vackert upplyst.
Så mycket mysiga ställen det finns att upptäcka!
Har sedan dess gjort egna Flammkuchen åtskilliga gånger här hemma, och det är så lätt och gott.
Perfekt fredagsmat ihop med något gott i glaset.
Bjuder på både receptet och på en bildkavalkad från detta reseminne som ligger mig så varmt om hjärtat.
FLAMMKUCHEN A´LA ZIMMER 4 pers.
Tortillabröd 8-pack
Crème Fraiche
Bacon
Riven ost
Eventuellt finhackad rödlök
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg tortillabröden på bakplåtspapper.
Pensla bröden med crème fraiche. Inte för mycket så att det blir för blött, lagom är alltid bäst...
Klipp bacon i små bitar och strössla detta på tortillabröden.
Vill man kan man även strössla över lite finhackad rödlök. Men vi hoppar över det.
Strö till sist över ett tunt lager med riven ost.
Grädda dom i 4-5 minuter, här får man hålla koll, för det går fort där inne i den heta ugnen!
Servera som dom är eller skurna i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar